15é aniversari de ATOMIC STUDIO en Condado, Dénia.

El passat 20 de novembre tinguérem el plaer d’assistir al 15é aniversari d’ATOMIC STUDIO, un esdeveniment ple d’actuacions en format Showcase, sorpreses i gresca. Festa en la casa del Dasousa!

L’esdeveniment tingué lloc en l’antic cinema Condado, ara reconvertit en una sala d’actuacions, on molts grups i artistes representatius de l’escena valenciana es reuniren per celebrar els quinze anys del productor Mark Dasousa (vocalista, teclats i guitarra acústica)  amb ATOMIC STUDIO.                                                                                                                 A continuació us anirem contant el transcurs de les 8 actuacions, i  us deixarem amb algunes entrevistes que férem a uns quants dels artistes.

picmonkey-collage
Aquest és l’interior de la sala Condado on tingueré lloc la celebració. | Belén Pascual.

A les 16.30 aproximadament tingué lloc l’obertura de la sala, on molta gent ja hi era a les portes per poder entrar i donar principi a aquest esdeveniment. Amàlia Garrigós (presentadora i coordinadora de programes en Ràdio Nou), fou l’encarregada de donar començament a la gala amb una petita introducció del que hi anàvem a veure, a més a més, de anar-hi presentant a cada grup abans de la seua actuació.

Els primers en actuar foren TREMP, un grup originari de Gata de Gorgos, que ens presentava un estil musical més bé decantat cap al rock alternatiu. Començaren amb ‘Zaindu‘ (2016)cançó amb la qual han donat nom al seu segon àlbum, enregistrat, mesclat i produït per Dasousa, amb qui ja post-produïren la cançó  ‘Laila’ del seu primer disc ‘Jocs d’un miratge'(2014).

IMG_20161121_113944.jpg
El grup TREMP donant començament a les actuacions.| Belén Pascual.

Després d’aquesta actuació, apagaren tots els llums i ens sorprengueren amb un vídeo on sortien les persones més properes a Mark i que més saben de tot el seu recorregut per felicitar-lo.

La segona actuació va vindre de la mà de ‘THEE VERTIGOS’, un grup originari de València, que compta amb un component provinent de terres gallegues, Miguel, el cantant i guitarrista. Aquest grup de música classificada de garage, psicodèlia, rock’n roll i R&B. El grup ens complagué amb algunes cançons del seu últim disc ‘Shades’ (2015) on la majoria de les cançons les trobem en anglès, i amb el seu èxit anterior ‘Me vas a echar de menos’ del seu àlbum anterior ‘The Swirling Sounds of Thee Vertigos’ (2014).

img_20161120_174019
THEE VERTIGOS amb la seua psicodèlica actuació.| Belén Pascual.

A continuació arribà el moment de PUPIL·LES DILATIVES, un grup format per dos veus femenines (Natalia i Mireia) i un discjòquei (Joan DJ-Rule) que fou format en la ciutat de València. Aquest grup l’hem de classificar de rap feminista, una música carregada de lletres combatives i reivindicatives, i sobretot centrat amb aquesta lluita constant contra el masclisme i el patriarcat. Ens duien una barreja d’estils musicals (reggea, ska, drum & bass) acompanyat d’una lletra escrita i cantada en valencià. En 2014 ens presentaren el seu primer disc ‘Bruixes de dol’, i el passat diumenge tinguérem una mena de ‘presentació’ del que hi serà el seu nou projecte que comptarà amb dos temes ja coneguts ‘Gresca’‘Benvinguts al desbarat’ aquest últim produït amb Mark Dasousa.

“En gener ja hi podreu gaudir del nou disc, el qual hi tindrà feminisme, un tema que no abandonem, clarament i un estil molt semblant al que ja hi portem (reggaeton, dupstep…). A més confiem amb Dasousa per a aquesta producció per l’experiència que duem viscuda amb ell, per la confiança que ens dona des d’un inici, tu notes que arribes amb un tema que està bé i veus com ell després te’l produeix” ens deia Natalia de PUPIL·LES.

img_20161120_180835
Pupil·les dilatives donant veu a la lluita feminista.| Belén Pascual.

Seguidament actuaren SVA-TERS, el grup valencià retorna l’escena musical valenciana amb el seu nou àlbum ‘Simis’ (2016) (disc enregistrat i editat en ATOMIC STUDIO) després de 5 anys d’aturada. Aquest grup abasta un ampli ventall d’estils musicals (ska, reggae, rumba…) donant-nos per resultat un estil molt fester el qual hi fa plenament justícia a les seues lletres tant divertides i sarcàstiques com reivindicatives. La tornada d’aquest grup va ser ben acollida en Condado, on hi vam poder veure un públic entregat i gaudint al màxim d’aquesta actuació.

img_20161120_185155
Tota una festa la que montaren SVA-TERS tant dalt com baix l’escenari.| Belén Pascual.

La quinta actuació fou la de SOLAR,  grup del que hi forma part Mark Dasousa. El grup  comença l’actuació amb cançons del seu nou disc ‘Metropolis’ (2016), una música resultat de la mescla de rock progressiu, pop, disco i psicodèlia. Mark va prendre un moment de l’actuació per agrair a tota la gent que havia cregut en ell des d’un principi, a la seua dona per ajudar-lo a tirar avant amb el projecte d’ATOMIC STUDIO quan ell dubtava, i a la seua família. Després d’aquest momentàs del productor, aparegué Carlos Tarque (vocalista d’M-CLAN) per acompanyar-los en la cançó ‘Hambrientos’.

També, vam tenir el plaer de parlar amb Carlos Tarque que ens digué:

“Ahora mismo M-CLAN estamos de gira con nuestro nuevo proyecto ‘Delta’ (3 de diciembre, Auditori Palau de Congressos en Valéncia). Y bueno esta noche estoy aquí, porque yo a Mark lo conozco de hace muchísimos años, desde que vine a vivir aquí en el año 97 y iba mucho a su estudio cuando hacía colaboraciones con otros grupos, y si bueno, es muy amigo mio.”

kljk
Actuació de SOLAR amb la col·laboració de Carlos Traque (vocalista de M-Clan)| Belén Pascual.

Després, actuaren SMOKING SOULS, un grup de rock internacional originari de Pego. Els Smoking entraren amb molta força interpretant algunes cançons del seu últim disc ‘Nòmades'(2015), a més, de la cançó ‘Alacant per interior’ en la que comptaren amb la col·laboració del gran Feliu Ventura, i amb la col·laboració  de Toni Mejías (Riot propaganda i Los chikos del maíz) per interpretar ‘Nit salvatge’, el exitàs que realitzaren per a l’edició passada del Festivern juntament amb Boikot i Els catarres.

Ací us deixem una xicoteta entrevista que tinguérem amb Carles Caselles (vocalista i guitarrista d’SMOKING SOULS):

Què ens podem esperar d’aquest nou projecte que teniu entre mans?

El tercer disc pensem que serà una evolució musical respecte als altres discos. Serà un disc diferent en quant a investigar coses noves, estils musicals nous, però sempre mantenint el pop- rock que hem dut fins ara. Sempre durem el mateix rollo perquè som els mateixos components, aleshores no podem canviar tant però si que ens mola investigar en altres estils musicals.

– I també, les lletres i el tema a tractar vindrà ha ser com el que hem vist fins ara?

Sí, les lletres segueixen també la mateixa corda que els altres discos però aquesta vegada jo pense que és un poc més poètic, més íntim, en el sentit de veure la teua vida i intentar parlar sobre la teua vida, sobre el que veus, sobre el que no t’agrada, tractar el temes quotidians.

-Per què començareu a treballar amb Mark Dasousa?

Doncs, perquè som prou de que si alguna cosa funciona no cal canviar-la, encara que sempre està bé intentar buscar coses noves, no? Però apart de que és un estudi que hi està prop de casa i ens ve guai, ell ja coneix al grup també i és molt més fàcil treballar així. En ell ja fa sobre 4 anys que portem treballant i ja sap bàsicament que és el que ens agrada i que és el que busquem.

img_20161120_200756
Smoking Souls interpretant ‘Alacant per interior’ junt amb Feliu Ventura.| Belén Pascual.

Arribà el moment d’ASPENCAT, un grup veterà en l’escena musical valenciana que ens delectaren amb temes dels seu últim àlbum ‘Tot és ara'(2015) i algunes de més velles dels discos ‘Essència'(2013)‘Naixen primaveres’(2011). El grup recentment acaba de finalitzar la gira ‘Tot és ara’ i nosaltres ens preguntàvem amb que estaven pensant ja per un futur, esperàvem que pròxim.

“Doncs, de moment no estem pensant amb ningun projecte nou,  el que anem a fer és preparar la gira de cara a l’any que ve per a fer alguns canvis prou substancials en el nou disc, és a dir, amb el que ja tenim, fer una nova gira on a lo millor emprem alguna cançó que no toquem habitualment i prepara un poc els concerts per a que siga un poc més exclusiu el directe. I sobre Mark, nosaltres sempre havem treballat amb ell, de fet jo el conec des dels inicis, quan estava amb VICTIMS OF THE LOLA ja vam començar a treballar amb ell, ja que tenia un estudi allí als Poblets on nosaltres anàvem a assajar i ja ens coneixem d’aquell entonces.” ens confessava Ivan Gosp, vocalista d’ASPENCAT.

PicMonkey Collage.jpg
Imatges de l’actuació d’ASPENCAT en la sala Condado.| Belén Pascual.

El punt i final d’aquest increïble celebració, vingué de la mà de ZOO, el grup originari de Gandia que es formà vora l’any 2014. L’estil d’aquest grup destacat per el rap i l’electrònica, i compten amb un únic disc ‘Tempestes vénen del sud'(2014), del qual ens interpretaren cançons com ‘Estiu’‘Corbelles’ les cançons amb més ressò del àlbum, o com ‘Imperfeccions’ junt amb la col·laboració, una vegada més, de Toni Mejías que interpretà les cançons ‘Mi patria digna’ originalment interpretada amb Pablo Sánchez (vocalista de La Raíz) ‘Defensa de la alegría’ una cançó de Los chikos del maíz, amb la col·laboració de Sen-K (vocalista de La Raíz).

Ací us deixem amb una entrevista a Panxo qui va tenir l’amabilitat de compartir uns minuts amb nosaltres per parlar-nos de nous projectes i de Mark Dasousa:

– Esteu pensant amb nous projectes o duus alguna cosa ja entre mans?

Sí, sí, estem preparant ja un nou disc.

 I que ens podem esperar d’aquest àlbum?

Doncs, el millor és que n’espereu el menys possible, aixina després tot és bo haha. No hi canviem l’estil del que ja hem fet però jo puc estar fent una cosa pensant que segueix la línia de lo anterior però després el públic dir ‘no, habéis cambiado un montón’ que això sol passar molt. I també pense que en funció de la rellevància que tingues la gent pensa que has canviat d’estil. Per exemple, a lo millor traus un altre disc i tens més rellevància o menys i en funció d’això la gent interpreta que has canviat l’estil. Però també pense que avui en dia, a estes altures de la música ja tot està molt mesclat i en fi, nosaltres tampoc tenim un estil super definit. Però jo pense que el nou disc amb el que portem segueix al 100% la mateixa línia que l’anterior, però després el públic és sobirà, és el públic qui després fa la valoració.

-I que et va fer confiar amb Mark Dasousa des d’un inici?

Tot va començar per una qüestió geogràfica perquè era un estudi que ens pillava prop, i ja en compte d’anar a València tenies aquest que estava més propet. Després jo ja sabia d’oïdes que ell era una persona que en quant a nivell musical tenia molts coneixements i això; i després ve el factor humà, que és una cosa en el que coincidim tots els que estem hui aci, que ell és una persona que intenta entendre molt el que vol el artista, i crec que aquest és un factor prou distintiu d’ell, que intenta comprendre el que vol l’artista perquè moltes vegades la persona que compositora té unes pel·lícules montades al cap, una pel·lícula molt subjectiva i un productor pot fer dos coses, obeïr i gravar i au, o bé, participar,  intentar entendre, fer sugerències, i en eixe sentit, abanda del factor humà, ell és un home molt pacient, i sap quan un músic va més avançat que un altre i jo pense que això és molt important; i la prova de tot açò que t’estic dient és que tots havem repetit. Dona gust anar al seu estudi, perquè quan entres dins d’eixe quartet, en ell pues el artista sent que es pot desenvolupar, i això també pense que és molt important.

-I, podríem dir que l’influència dels teus germans , el projecte antic de ‘SOPHY ZOO’, també és una cosa que t’ha influenciat d’alguna manera per dedicar-te més a fons amb la música, no?

Sí, bueno jo tinc una trajectòria llarga, el meu germa menut Ferdy ajuda a composar al meu germà Pablo, també m’ajuda a mi, jo ajude a Pablo i ell m’ajuda a mi, ens ajudem entre els tres, és una empresa familiar per dir-ho d’alguna manera hahaha. Però clar és inevitable, quan estàs composant un disc no estar bloquejat en alguna part i dir, és el meu germà i jo vull que el seu projecte vaja bé i si puc ajudar-lo en alguna cosa. Inclús a mon pare o a ma mare, perquè mon pare és escriptor, ma mare professora de literatura i moltes vegades pues alhora d’escriure una paraula o algun text i busques una rima, ho comentem amb ells.

 

zoo
Durant l’actuació de ZOO junt amb la col·laboració de Toni Mejías.

Finalitzada aquesta actuació, tots els artistes pujaren a l’escenari per escoltar les paraules de Mark i bufar les veles que marcaven els 15 anys de vida de l’ATOMIC STUDIO, i per desitjar-li molts més anys i molta més prosperitat a aquest estudi que apart dels grup anomenats que hi actuaren, comprén molts més grups de l’escena musical valenciana.

img_20161120_222716
Així ens despediem d’aquest aniversari ple d’unes actuacions increïbles.| Belén Pascual.

També hem de dir, que apart de les nombroses actuacions que tinguérem durant tota la festa, el Condado Club no va tenir cap moment de silenci gràcies als discjòqueis DJ MACONDO DJ BIANO (Ortxata Sound System).

Abans d’acabar, ens trobàrem amb Joan Palomares (vocalista de PROZAK SOUP), amb qui també vam tenir el plaer de poder-hi parlar:

“Sí que estem pensant amb mogudes noves a través de Los planetas… hahaha. No, a veure, estem pensant en traure ara unes versions que hem fet amb el grup del nostre estil, però que tracten d’un autor Italià del anys 70-80, anomenat Franco Battiato, ja que va ser un dels primers autors d’Europa de la música electrònica i la música progressiva. I bé, sí, nosaltres també gravem amb Dasousa, i el que ens va dur a ell és que, jo anteriorment ja havia gravant un projecte amb ell, VERTÍGEN, i ahí fou on jo vaig conèixer a Mark,  a partir de que acabàrem amb aquest projecte, va ser on jo li vaig proposar a Mark fer la proposta de fusió estilística de PROZAK SOUP i ell ho va acceptar i va decidir ser el nostre productor. I Mark és una persona amb la que jo em senc molt agust treballant i és una persona que té una visió de la música molt profunda, ell és una persona que no és productor d’un estil, sinó que t’agafa i intenta interpretar i comprendre quin és el teu transfons artístic i a partir d’ahí li dona corda, és a dir, a partir d’ahí intenta abrigar la teua idea i crear el projecte que tu tens en la teua ment.”

Després de fer un recorregut per totes les actuacions que hi vam veure i parlar amb tots els artistes, no ens queda dubte de que Mark Dasousa és un productor musical que ha aconseguit poder entendre i plasmar per mitjà dels artistes que treballen amb ell, la gran varietat d’estils musicals que se li presenten, és una persona que transmet molta confiança alhora de treballar, i després de tot el que havem sentit, des d’ací li desitgem molts anys més de producció i desenvolupament musical, i donar-li l’enhorabona pel que ha aconseguit fins a dia d’avui, FELICITATS MARK!

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s